Grill sæsonen er over, os og selv om sommeren lader vente på sig, så får i her lige et par gode sikkerhedsråd omkring grillen. Der er nemlig ikke noget der kan ødelægge en hyggelig aften som et uheld med de varme grille.
Hvert år ser vi desværre danskere som ikke overholder disse retningslinjer og derfor ender det tragisk med brandsår eller værre.
Her er de 10 gode grill sikkerhedsråd:
- Anbring altid grillen på et fast underlag
- Hæld aldrig brandbare væsker på en tændt grill!
- Pas på med fedtbrande (ild i fedtet), når du griller meget fede kødstykker
- Hold din grill ren, også fedtbakken. Så kan du minimere fedtbrande
- Smør olie/marinade på kødet inden du lægger det på grillen, så undgår du at det flammer op
- Hold børn på afstand – en grill er som en varm og farlig arbejdsplads
- Hold grillen under opsyn, når den er tændt
- Hav vand stående ved grillen
- Tænd aldrig grillen indenfor – heller ikke selv om det bare er gløderne for at holde sig varm
- Brug aldrig engangsgrill på stranden – sandet bliver meget varmt og kan brænde fødderne på folk bagefter
Udarbejdet i samarbejde med DBI, Dansk Brand- og sikringsteknisk Institut
Lad os nyde en sommer ved grillen uden ulykker.